Over ons

Wat is L’enfance

L’enfance is een online boutique met stijlvolle en kwalitatieve merkkledij voor jongens en meisjes van 0-14 jaar. ‘Hedendaagse chique’.
Onze webshop heeft een wisselend niet-seizoensgebonden aanbod tijdloze merken en kledingstukken. 1 voor 1 unieke parels die met zorg en smaak geselecteerd werden. Ze hebben net dát tikkeltje meer door het oog voor detail: een mooie print, bijzonder motief, luxueuze stof, fijne afwerking. Kortom, kleertjes met een eigenheid, een verhaal… een verhaal dat verder geleefd kan worden bij andere kindjes, jullie kapoenen.
Zo draagt L’enfance haar steentje bij tot het milieu, het recycle-idee. Mooie kwaliteitsvolle kledij een 2e leven geven, dat is onze missie.

Wie is L’enfance

De naam zegt het al: L’enfance, ‘de kindertijd’ in het frans.
Ik ben zelf mama en plusmama van 5 meisjes, mijn eigen Spice Girls en hou ervan hen uit te dossen in de mooiste kleertjes… Echter, aan kwalitatieve kledij hangt een prijskaartje. Aangezien onze kinderen groeien als kool en soms eens een groeispurtje doormaken, heb ik zelf heel vaak ondervonden dat veel kleertjes maar enkele keren – of soms nooit – gedragen werden en oeps, de dochter was er alweer uitgegroeid. Kleertjes nog even in de kast, want wie weet kan de dochter er wel misschien op magische wijze weer in #illusie. Om dan toch maar van de kast naar zolder te verhuizen of te verkopen op de rommelmarkt… Maar hoe zonde om dat mooie kledingstuk gereduceerd te zien worden tot een stukje ‘rommel’.

Ik begon me af te vragen: Waarom begin ik niet zelf een winkeltje waar ik al die pareltjes verzamel en weer kan zien herleven? Mijn eigen boetiekje. Iets wat ik als kind al wist: “later wil ik mijn eigen winkeltje”. Als tiener dol was op rommelmarkten, ik ging op zoek naar kledij, kinderkleertjes, gewoon omdat ze mooi waren, iets speciaal hadden en ik er simpelweg verliefd op was. Ik verzamelde ze ‘voor mijn winkeltje voor later’. Ik was er toen al van overtuigd dat tweedehands kledij een toekomst had.

Ondertussen, 20 jaar later, tijden zijn veranderd, de webshops schieten als paddestoelen uit de grond en de eco-trend leeft. We zijn ons allemaal meer dan ooit bewust van het recycleren en hergebruiken. Sustainability en slow fashion zijn begrippen die in de modewereld meer dan ooit aanwezig zijn.
Ik heb bewust niet gekozen voor een fysieke winkel. Online shopping is de toekomst en biedt veel voordelen. Echter geef ik wel de mogelijkheid tot ‘real life shopping’ ofte ‘shoppen op afspraak’. Zij die toch liever old school snuisteren, jawel, zij kunnen bij mij – L’enfance – thuis terecht.

Van kind met een droom, naar tiener met een idee, mama met een plan, tot momtrepreneur met een missie: denk aan de toekomst van onze kinderen, koop tweedehands!

Veel shopplezier!

Heidi